En måned på byggeplass

Hei alle sammen!

Mitt navn er Christian, jeg er 26 år gammel, har studert bygg- og miljøteknikk på NTNU i Trondheim, og har nå vært så heldig å få en plass i JM’s traineeprogram. Jeg er ansatt i JM Entreprenør, og har nå rundet av min fjerde uke på byggeplass.

3

I den første blokken i trainee-programmet er jeg plassert på et prosjekt på Råholt, rett utenfor Oslo. Her bygger vi fire leilighetsblokker med totalt 89 leiligheter og felles garasjekjeller. (Les mer om prosjektet her.) I motsetning til de andre nystartede traineenes prosjekter som er i råbygg-fasen, har vi her kommet et godt stykke på vei med innredningen. Det er litt ulik fremdrift på de forskjellige leilighetsblokkene, noe som gjør at vi holder på med alt fra å isolere yttervegger i den ene enden, til å montere kjøkken, toalett og servant i den andre.

9

Med andre ord er det mye forskjellig aktivitet og mange ulike aktører i sving hos oss. Dette gjør at det er mye å holde styr på for en som kommer rett fra skolebenken, men det gir også en bratt læringskurve. Det er gøy å føle at man lærer noe nytt hver dag, og jeg føler at jeg sitter igjen med masse ny kunnskap allerede etter en måned. Jeg har fått prøve meg på mye forskjellig, blant annet planlegging og gjennomføring av betongstøp, fuktmålinger, kontroll og oppfølging av underentreprenører, vernerunder, fremdriftsmøter, oppstartsmøter med underentreprenører og fremdriftsplanlegging.

Denne uken har jeg også fått ansvar for å koordinere malere, gulvslipere, gulvsparklere og parkettleggere som alle skulle inn i samme leilighetene i samme tidsrom. Det var en utfordring å få dette arbeidet til å gå smertefritt uten at de forskjellige fagene tråkket hverandre på tærne underveis, samtidig som vi måtte rekke å bli ferdig før kjøkkenet skulle ankomme. Det løste seg fint til slutt, og selv om jeg føler jeg slet i stykker verneskoene av all løpingen rundt på byggeplassen, så var det veldig gøy å prøve å ha litt ansvar. Heldigvis har jeg dyktige og hyggelige kollegaer som kunne lose meg gjennom det, og svare på spørsmål når det trengtes.

Video-møte

Forrige uke hadde vi traineene fra årets kull et video-møte der vi kunne dele erfaringer og opplevelser fra de første ukene i produksjon. Det var veldig interessant å høre om de forskjellige byggeplassene, og de forskjellige arbeidsoppgavene og ansvarsområdene de andre har hatt. Det gjør at vi kan lære av hverandre og få tips til hva vi kan gjøre i vår egen arbeidshverdag. Det var veldig hyggelig å prate med og se de andre traineene igjen, ettersom vi etter å ha tilbrakt de to første ukene sammen allerede føler oss som en god gruppe. Vi passer også på å holde kontakt via snapchat og gruppesamtaler, sånn at vi kan følge med på hva de andre holder på med på byggeplassene.

Skype-samtale

//Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *